Förlagets barnböcker reser världen över med Rights & Brands

Flera av Förlagets aktuella barnböcker har hittat ut i världen, bland dem Rafsa Vildpäls av Lena Frölander-Ulf, Grävling-serien av Sanna Sofia Vuori och Cara Knuutinen samt Mitt bottenliv av Linda Bondestam, tack vare agenturen Rights & Brands.

Rafsa Vildpäls, den första delen i äventyrstrilogin skriven och tecknad av Lena Frölander-Ulf, om det modiga murmeldjuret Rafsa och hennes vänner på jakt efter rättvisa och frihet har redan hittat hem hos danska och tyska förlag: Straarup & Co i Danmark och Thienemann i Tyskland kommer båda att publicera den första boken i serien under 2024. Berättelsen lämpar sig speciellt för barn mellan 9 och 12 år och fungerar extra bra som högläsning.

Den mysiga och trygga Grävling-serien, skriven av Sanna Sofia Vuori och illustrerad av Cara Knuutinen kommer att publiceras på danska av förlaget Turbine under 2024. De inleder med de två första böckerna i serien: Grävling borta och Lejon Kommer. Under våren 2024 utkommer den tredje delen, Skyll på lejon, på svenska hos Förlaget. Böckerna passar barn mellan 3 och 6 år.

Slutsålda bilderbokenVesta-Linnea och vännerna av Tove Appelgren och illustrerad av Salla Savolainen har hittat nya läsare i Estland där bilderboken är utgiven av förlaget Ajakirjad 2023.

Hela den fyrdelade mellanåldersserien om flickan Yoko som skriver nattbok istället för dagbok, skriven av Annika Sandelin och illustrerad av Linda Bondestam ska bli översatt till persiska av Daad Bokförlag. Den första boken har redan hunnit utkomma och även den senaste delen Hemligt och himla normalt – Yokos Nattbok 4 är uppköpt.

Linda Bondestams Axelotl på bokmässan i Frankfurt.

Bilderboken Mitt bottenliv av Linda Bondestam som nominerades till både Nordiska rådets pris och Augustpriset vann priset för bästa barnbok under Bavariaawards i Tyskland. Bokens tyska förläggare Limbion satsar stenhårt på berättelsen. Under bokmässan i Frankfurt i år var förlagets hela monter dekorerad med bilder på bokens huvudperson, den lilla axelotln som befinner sig i centrum av klimatkrisen. Berättelsen har hittills utkommit även i Danmark (Carlsen), på Färöarna (Bókadéildin), i USA (Restless Books) och Sydkorea (Jakkajungsin).

Linda Bondestams bilderbok God natt på jorden har utkommit i Sydkorea hos förlaget Jakkajungsin och på engelska hos Restless Books som även köpt de världsomspännande engelska rättigheterna till uppföljaren God morgon rymden.

En annan flerfaldigt prisnominerad bilderbok, Om du möter en björn skriven av Malin Kivelä och Martin Glaz Serup och illustrerad av Linda Bondestam, har hittills utkommit på tyska, ungerska och italienska, samt på originalspråken svenska, finska och danska. I Italien nominerades berättelsen även till Premio Strega Ragazze e Ragazzi-priset under bokmässan i Bologna. Alla de fyra sistnämnda titlarna lämpar sig för barn mellan 3 och 6 år.

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan