_Forlaget_2020_Kjell_Westo_highres_wide

Kjell Westös Skymning 41 bland de mest köpta i både Sverige och Finland

En dryg månad efter att Kjell Westös nya roman Skymning 41 släpptes toppar den så väl försäljnings- som läsarlistorna i både Sverige och Finland. 

I båda länderna tas redan nu en andra svenskspråkig upplaga och böckerna är på väg ut i butik med ilfart. Boken har varit högt placerad på den svenska försäljningstopplistan under de veckor den funnits i handeln. Även kritikerna har varit lyriska. Yukiko Duke på Svenska Dagbladet har kallat romanen för en av Westös bästa hittills. Boken har legat stadigt på både Dagens Nyheters och Svenska Dagbladets kritikerlistor sedan den kom ut.


– Mottagandet av Westös bok i Sverige är makalöst och så även försäljningen, säger Martin Ahlström på Albert Bonniers Förlag som ger ut boken i Sverige.

 
Försäljningen går bra även i Finland, både på svenska och finska. Boken toppar de finlandssvenska topplistorna för skönlitteratur både hos Akademiska bokhandeln och på Adlibris. Likadant ser det ut på finska hos både Suomalainen Kirjakauppa och Akademiska bokhandeln. 

Mottagandet av Westös bok i Sverige är makalöst


– Boken har redan nu fått en fantastisk start, säger bokens finska förläggare Antti Kasper.


– Att en finlandssvensk bok samtidigt är bland de allra mest köpta och lästa böckerna både i Sverige samt i det svenskspråkiga och finskspråkiga Finland händer inte alltför ofta. Vi är förstås jätteglada, kommenterar Alexander Kråkström, försäljningschef och ny vd på Förlaget. 

Berättelsen dyker ner i Finlands historias mörkaste år 1941, och kretsar kring vad kriget gör med människan, med livet, med kärleken.


– Berättelsen har en akut relevans även i samtiden i och med det krig som rasar mitt i Europa. Den tvingar nutidsmänniskan att ta ställning till begrepp som sanning och ansvar. Något som verkligen kan behövas, säger Andrea Svanbäck, marknadsföringschef på Förlaget. 

1 x Scelerisque ullamcorper pretium condimentum montes justo risus lagd i varukorgen.
Fortsätt handla Till kassan